x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu în Paradis: Dezastrul din Hawaii, a doua cea mai mare pierdere asigurată din istorie

Incendiu în Paradis: Dezastrul din Hawaii, a doua cea mai mare pierdere asigurată din istorie

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2023   •   00:20
Incendiu în Paradis: Dezastrul din Hawaii, a doua cea mai mare pierdere asigurată din istorie
Sursa foto: Hepta

Pierderile totale asigurate în urma incendiilor de pe insula Maui se așteaptă să reprezinte a doua cea mai mare pierdere asigurată din istoria statului Hawaii, potrivit firmei Karen Clark & Company (KCC), notează Reuters.

Incendiul rapid, care a început săptămâna aceasta, a devastat orașul istoric Lahaina, stațiune care a fost cândva capitala Regatului Hawaiian.

Impactul incendiului ar fi al doilea după cel al uraganului Iniki, care a lovit Hawaii în 1992, în funcție de valoarea proprietăților de astăzi, a precizat KCC într-o notă de vineri.

Firma estimează că suprafața totală arsă este de aproximativ 2.200 de acri, în timp ce aproximativ 3.500 de clădiri se află în perimetrul incendiului.

Echipele de căutare din Maui urmau să scotocească vineri printre ruinele carbonizate din Lahaina în căutarea altor victime ale incendiului, iar autoritățile se așteaptă ca bilanțul de 55 de morți să crească.

Brokerul de asigurări Aon a declarat că distrugerile locuințelor, a întreprinderilor și a altor structuri din Lahaina vor duce probabil la pierderi economice și asigurate de sute de milioane de dolari.

Deoarece situația este în curs de desfășurare, pierderile ar putea continua să crească, iar perturbarea semnificativă a turismului în Maui, o parte importantă a economiei locale, s-ar realiza în viitorul apropiat, a declarat Aon în raportul său săptămânal privind catastrofele.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu devastator Hawaii