x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident aviatic la Toronto: Un avion cu 318 pasageri a aterizat de urgenţă, după ce unul dintre motoare s-a oprit în zbor

Incident aviatic la Toronto: Un avion cu 318 pasageri a aterizat de urgenţă, după ce unul dintre motoare s-a oprit în zbor

29 Mai 2012   •   06:19
Incident aviatic la Toronto: Un avion cu 318 pasageri a aterizat de urgenţă, după ce unul dintre motoare s-a oprit în zbor

Un avion al companiei aeriene Air Canda a facut o aterizare fortata pe aeroportul din Toronto, de unde decolase cu scurt timp inainte. Un motor al aeronaevei s-a oprit la putin timp dupa inceperea zborului, care avea ca destinatie Tokio.

Martorii au relatat ca au vazut fum iesind din unul din motoarele avionului de tip Boeing 777, iar la scurt timp politia a primit telefoane in care se raportau bucati de metal ce cadeau din cer, lovind mai multe masini.

O ancheta preliminara a fost demarata, potrivit declaratiilor unui purtator de cuvant al acestui organism responsabil cu examinarea tuturor accidentelor majore, John Cottreau. El a refuzat sa confirme daca un motor al aparatului de tip Boeing 777 a incetat sa mai functioneze, la scurt timp dupa decolare, asa cum informase televiziunea publica CBC, care a citat compania Air Canada.

Zborul 001 a parasit Toronto catre Tokyo-Narita la ora locala 14.10 (21.10, ora Romaniei), avand la bord 318 pasageri si 16 membri ai echipajului. Ulterior a intampinat "probleme mecanice", a afirmat un purtator de cuvant al politiei regionale, George Tudos. In urma acestor probleme, avionul a revenit la Toronto si a aterizat fara probleme, la ora 15.53 (22.53, ora Romaniei), potrivit AFP.

Politia locala a anuntat ca a inregistrat mai multe marturii conform carora mai multe fragmente s-ar fi detasat de aparat in timp ce se afla in aer.

Tudos a confirmat ca fragmente metalice au cazut din aparatul de zbor deasupra orasului Mississauga, in apropiere de aeroportul international Pearson din Toronto.

×