x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incredibil: Trei copii au supraviețuit peste două zile lângă părinții lor morți, într-o mașină răsturnată, de Crăciun

Incredibil: Trei copii au supraviețuit peste două zile lângă părinții lor morți, într-o mașină răsturnată, de Crăciun

de Redacția Jurnalul    |    29 Dec 2022   •   08:59
Incredibil: Trei copii au supraviețuit peste două zile lângă părinții lor morți, într-o mașină răsturnată, de Crăciun
Sursa foto: Facebook Helen Braddock

Trei copii au supraviețuit 55 de ore, la 30 de grade, într-o mașină răsturnată în Australia, lângă părinții lor morți într-un accident rutier.

O fetiță de 5 ani și-a ajutat frații să supraviețuiască în Land Rover-ul răsturnat, ascuns la vedere lângă un drum izolat din vestul Australiei. Fetița a reușit să desfacă centura de siguranță a fratelui ei în vârstă de un an, eliberându-l pe acesta.

Împreună cu fratele lor în vârstă de doi ani, cei trei copii au fost nevoiți să aștepte 55 de ore în căldură de până la 30 de grade Celsius, alături de părinții lor morți, înainte de a fi găsiți în cele din urmă de prietenii familiei, relatează The Guardian.

Potrivit rudelor, copiii erau deshidratați și se aflau încă în interiorul vehiculului când au sosit ajutoarele. Băiatul mai mare era încă legat în scaun, la mai bine de două zile de la accident. Ei au fost transportați cu avionul la spitalul de copii din Perth pentru tratament și rămân în stare stabilă.

Circumstanțele exacte ale accidentului în care și-au pierdut viața părinții Jake Day, în vârstă de 28 de ani, și Cindy Braddock, în vârstă de 25 de ani, sunt încă necunoscute și fac obiectul unei anchete.

Poliția, rudele și prietenii au descris evenimentul ca fiind atât o tragedie de Crăciun, cât și o poveste miraculoasă de supraviețuire.

În primele ore ale dimineții de Crăciun, familia de cinci persoane a plecat din Northam, la 85 km est de Perth, cu destinația orașul lor natal Kondinin, situat la aproximativ 200 km la est.

Un angajat al unei benzinării din Northam a declarat pentru ABC că familia s-a oprit pentru a alimenta cu combustibil imediat după ora 1 dimineața și pentru a cumpăra băuturi și gustări pentru drum.

"Mi-a spus că se îndreaptă spre Kondinin și că mai sunt câteva ore de condus", a declarat Nathan O'Donnell pentru ABC.

"Părea epuizat... nu a cumpărat o cafea. Apoi a plecat, i-am spus noroc cu drumul lung. Din păcate, nu a mai ajuns".

Potrivit poliției, mașina a părăsit șoseaua Corrigin-Kondinin și s-a rostogolit când familia se afla la aproximativ 10 km de destinație.

Vărul lui Day, Michael Read, a declarat reporterilor că el crede că familia a plecat la acea oră pentru a putea petrece dimineața de Crăciun cu bunica copiilor în Kondinin.

Familia a fost dată dispărută când nu a ajuns în ziua de Crăciun, iar sora lui Braddock, Helen, a cerut ajutor pe Facebook.

"Este un miracol absolut faptul că au supraviețuit. Pentru un bebeluș de 12 luni, atât de dependent de mama sa, să supraviețuiască într-o mașină fierbinte atât de mult timp, este un miracol, oricât de deshidratați ar fi fost", au spus rudele.

O pagină de crowdfunding a strâns până acum peste 55.000 de dolari pentru a plăti costurile funerare și pentru a contribui la cheltuielile medicale și viitoare ale copiilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×