x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incredibilă umilinţă pentru Hillary Clinton: a fost întâmpinată fără onorurile cuvenite în Birmania, care i-au fost oferite premierului Belarus!

Incredibilă umilinţă pentru Hillary Clinton: a fost întâmpinată fără onorurile cuvenite în Birmania, care i-au fost oferite premierului Belarus!

01 Dec 2011   •   13:31
Incredibilă umilinţă pentru Hillary Clinton: a fost întâmpinată fără onorurile cuvenite în Birmania, care i-au fost oferite premierului Belarus!

Hillary Clinton, sefa diplomatiei americane a suferit o incredibila insulta diplomatica din partea Birmaniei (Myanmar), informeaza The Guardian, in editia electronica.

Sotia fostului presedinte SUA a vizitat tara cu 54 de milioane de locuitori din sudul Chinei, in acelasi timp cu premierul Belarus, Mihail Miasnikovici.

In timp ce Miasnikovici a fost intampinat cu toate onorurile cuvenite unui personaj de rangul sau, vizita lui Hillary Clinton a fost tratata de regimul de la Yangon aproape cu aceeasi deferenta aratata unui cetatean oarecare. Ea a fost intampinata la aeroport de un subsecretar de stat si cativa politisti, in timp ce Miasnikovici a fost asteptat de presedintele Thein Sein, care detine si functia de prim ministru.

Noua Lumina din Myanmar, oficiosul guvernamental i-a dedicat prima pagina premierului din Belarus, in timp ce doua paragrafe ascunse in interiorul publicatiei au amintit ca in tara se afla si secretarul de stat american.

Umilinta diplomatiei americane este cu atat mai mare, cu cat vizita la acest nivel este o premiera din 1955 incoace. SUA se pregateste sa reia relatiile diplomatice cu Birmania, trimitand un ambasador la Yangon dupa mai bine de 20 de ani de sanctiuni indreptate impotriva regimului dictatorial militar, cu conditia eliberarii a 1.000 de detinuti politici.

Thein Sein a fost premier in perioada 2007 - februarie 2011 si a devenit presedinte-premier in aprilie, anul acesta, cand functia de prim-ministru a fost abolita, atributiile fiind preluate de presedinte.

×