x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India - Superstiţiile, responsabile pentru uciderea a 11 tigri într-un stat din centrul ţării în ultimul an

India - Superstiţiile, responsabile pentru uciderea a 11 tigri într-un stat din centrul ţării în ultimul an

20 Mai 2019   •   12:18
India - Superstiţiile, responsabile pentru uciderea a 11 tigri într-un stat din centrul ţării în ultimul an

Poliţia din statul indian Madhya Pradesh (centru) a descoperit că membrii unei comunităţi tribale au ucis în ultimul an circa 11 tigri din motive din motive ce ţin de superstiţie, a informat luni un ziar local de limbă engleză, citat de Xinhua.

Poliţiştii au arestat până la 19 persoane care, în timpul interogatoriului, au mărturisit că au adus ca ofrande zeităţilor pe care le venerează părţi ale corpurilor acestor feline, în speranţa că aceste ofrande ar îndepărta spiritele rele şi le-ar aduce noroc.

"Gheare, dinţi şi mustăţi de tigru au fost oferite zeităţilor locale în credinţa superstiţioasă că ar ţine departe deochiurile, ar aduce sănătate şi prosperitate", a indicat cotidianul Hindustan Times citând oficiali din cadrul Departamentului responsabil pentru protejarea vieţii sălbatice.

Astfel de practici sunt considerate responsabile pentru uciderea a 11 tigri şi a mai multor leoparzi din ianuarie 2018 doar în statul Madhya Pradesh, a subliniat cotidianul.

Majoritatea felinelor au fost ucise prin plasarea de capcane electrice sau prin otrăvire.

Potrivit cifrelor furnizate de Autoritatea Naţională pentru Conservare a Tigrilor (NTCA), date publicităţii în mai 2019, 31,5% dintre cele 656 de decese de tigri raportate în India au fost cauzate de braconaj şi electrocutare între 2012 şi 2018.

Poliţia arestează în mod regulat braconierii, în încercarea de a proteja aceste feline.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: india superstitii tigri ucisi