x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Aug 2007   •   00:00

TERORIST. Un copil de şapte ani a fost oprit să intre in SUA deoarece numele său era identic cu al unui terorist musulman care apare in bazele de date ale aeroporturilor americane, relatează site-ul thisislondon.co.uk. Băiatul, pe numele său Javaid Iqbal, avănd paşaport britanic, a fost oprit să intre in SUA pe trei aeroporturi diferite, fiindu-i anulate biletele, deoarece autorităţile de la Departamentul pentru Securitate Internă expulzaseră un pakistanez in vărstă de 39 de ani cu acelaşi nume, iar computerele nu au fost sensibile la detalii cum ar fi diferenţa de vărstă sau de identitate.

STATUI. Celebrii jurnalişti americani Bob Woodward şi Carl Berstein, care au semnat seria de anchete şi dezvăluiri din afacerea "Watergate", ducănd la demisia lui Richard Nixon, vor avea statui de ceară la Muzeul Madame Tussaud care işi va deschide in octombrie porţile la Washington. Decizia de a-i include in colecţie a fost luată in urma unor sondaje de opinie.

MUŞAMALIZARE. Compania de audit KPMG a participat la muşamalizarea unei fraude gigantice in Belgia. KPMG este acuzată că a prezentat sistematic drept pozitive cifrele Lernout & Hauspie, care activează in domeniul tehnologiilor vocale. Astfel, capitalizarea bursieră a ajuns la 7,4 miliarde de euro, iar 13.000 de mici investitori care au cumpărat acţiuni supraevaluate cer acum daune de 300 de milioane de euro. (D.I.)

×
Subiecte în articol: externe