x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    23 Aug 2007   •   00:00
ILEGAL, LA GUVERN. Un romăn care muncea ilegal in Israel a fost arestat ieri de autorităţile de la Ierusalim, cu toate că locul de muncă al acestuia era la guvernul israelian, informează un portal de ştiri. Acesta fusese angajat de o firmă contractoare, care la răndul ei fusese angajată de guvernul israelian pentru renovarea unor clădiri guvernamentale. Inspectorii Ministerului de Interne l-au prins pe romăn in timpul unei vizite la
complexul care cuprinde mai multe clădiri ale guvernului. Romănul, despre care se ştie că are 40 de ani, locuieşte ilegal in Israel de la 1 ianuarie 2007, după ce permisul de muncă pe care il primise in 2001 a expirat. Poliţia susţine că il va extrăda pe romăn din Israel.


POLONIA. Şantierul naval de la Gdansk, unde a fost creat sindicatul anticomunist Solidaritatea, ar putea fi obligat să işi limiteze activitatea din cauza unei dispute intre UE şi Varşovia. UE a cerut Poloniei să prezinte pănă marţi un plan de reducere a capacităţii şantierului, in caz contrar urmănd să restituie subvenţii in valoare de 45 de milioane de euro.


VENEZUELA. Parlamentul din Venezuela a aprobat, in primă lectură, reforma constituţională a preşedintelui Hugo Chavez, menită să stabilească un "model socialist", insă proiectul trebuie să fie supus unui referendum in decembrie. Reforma oferă posibilitatea ca Chavez să candideze la Preşedinţie pentru un număr nedeterminat de mandate.


BULGARIA. Primarul Sofiei, Boiko Borisov, a anunţat crearea de patrule mixte, formate din romi şi angajaţi ai companiei de securitate municipale Egida, care vor acţiona in cartierele rezidenţiale locuite de bulgari şi romi.


IDEE. CIA va lansa un instrument de comunicare pentru personalul său, realizat in mod similar cu reţele sociale precum Facebook şi MySpace. Proiectul, cunoscut sub numele A-Space, are ca scop să imbunătăţească modul in care comunică agenţii serviciilor secrete.


INCURAJARE. Guvernul spaniol va sprijini natalitatea prin acordarea unui ajutor de 2.500 de euro pentru fiecare copil născut sau adoptat in Spania, de această măsură putănd beneficia şi cetăţenii străini cu drept de rezidenţă.


PRESA. Editorii a trei mari tabloide britanice, The Sun, Daily Mirror şi News of the World, au admis pentru prima dată că poartă o parte din vină pentru producerea accidentului in care şi-a găsit sfărşitul prinţesa Diana la Paris la 31 august 1997.


ITALIA. Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a anunţat că va prezenta pentru prima oară o listă comună a partidelor politice italiene de centru-dreapta, sub denumirea "Partidul Libertăţii", la alegerile municipale prevăzute in curănd la Courmayeur (Valle d’Aosta). Berlusconi este la ora actuală liderul partidului Forza Italia.

×
Subiecte în articol: externe