x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    27 Aug 2007   •   00:00
AVIARĂ. Tulpina virusului gripei aviare depistată vineri la o fermă din Bavaria, sudul Germaniei, este "inalt patogenă", iar cele 160.000 de păsări de la fermă vor fi sacrificate. Testele vor continua pentru a stabili modul in care a fost contaminată ferma de la Wachenroth.


GRUPUL ILAŞCU. Andrei Ivanţoc, Tudor Popa şi Alexandru Lesco, foşti membri ai grupului Ilaşcu, se intălnesc azi cu europarlamentarii din subcomisia pentru Drepturile Omului intr-o dezbatere privind problema drepturilor omului in conflictele ingheţate. Dezbaterea a fost organizată la cererea europarlamentarului romăn Roberta Anastase, membru al Partidului Popularilor Europeni (PPE-DE). "Vrem să prezentăm parlamentarilor europeni abuzurile care se intămplă chiar aici lăngă noi, la graniţa Uniunii Europene, şi impreună să luăm atitudine pentru ca nimeni să nu mai treacă
vreodată prin aşa ceva", este de părere Roberta Anastase.


EXTREMISM. Aproximativ 3.000 de persoane au participat sămbătă la fondarea oficială a grupării paramilitare ungare Magyar Garda, infiinţată de partidul extremist Jobbik, relatează MTI, preluat de Mediafax. In cursul ceremoniilor au depus jurămăntul primii 56 de membri ai grupării, imbrăcaţi in uniforme de culoare neagră cu dungi alb-roşii, simboluri ale regimului nazist pe care Ungaria l-a avut in cursul celui de-al II-lea război mondial.

×
Subiecte în articol: externe