x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    04 Sep 2007   •   00:00
NATO. Rom~nia se afl` pe penultimul loc "n „topul" NATO al cheltuielilor militare pe cap de soldat, a anun]at ministrul Ap`r`rii de la Sofia. Potrivit agen]iei de [tiri Focus, Rom~nia, care aloc` circa 5.500 de dolari pentru "ntre]inerea unui militar timp de un an, este urmat` de Bulgaria, cu mai pu]in de jum`tate din suma atribuit` de Bucure[ti pentru modernizarea armatei.


IRAK. George W. Bush a dat ieri o fug` "n Irak, "mpreun` cu secretarul de stat Condoleezza Rice, consilierul pentru Securitate Na]ional` Steven Hadley [i [eful Pentagonului, Robert Gates. Vizita neanun]at` a avut loc la mai pu]in de 12 ore dup` ce Londra i-a retras pe cei 500 de militari din Basra, "n sudul Irakului.


VIZITÃ.... Ministrul de Externe al Marii Britanii se va afla ast`zi la Bucure[ti, "n prima sa vizit` "n Europa de Est de la "nvestirea "n func]ie, "n iunie. David Miliband se va "nt~lni cu pre[edintele [i cu premierul Rom~niei, precum [i cu omologul s`u de la Bucure[ti. Pe agenda lui Miliband se afl` "ns` [i o "ntrevedere cu tineri politicieni [i cu studen]i rom~ni, cu care va discuta despre noile provoc`ri ale globaliz`rii. Ca fost ministru al Mediului, Miliband va participa la o ac]iune public` organizat` de Funda]ia Terra Mileniul III [i de Ambasada britanic` pentru promovarea surselor regenerabile de energie.

×
Subiecte în articol: externe