x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Anca Aldea    |    08 Sep 2007   •   00:00
MEMORABILE. Preşedintele Bush nu şi-a ieşit din formă nici la Sydney, in Australia, unde a participat la summitul APEC (Forumul Asia - Pacific). In mesajul transmis premierului australian, Bush s-a referit la "summitul OPEC" (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol), in loc de APEC, iar armata australiană a fost confundată cu armata austriacă.


BAE. Compania britanică de armament BAE Systems va semna săptămăna viitoare un contract de 20 de miliarde de lire sterline cu Arabia Saudită. BAE, furnizorul celebrelor fregate cumpărate de Romănia, va vira astfel Ryadului 72 de avioane Eurofighter Typhoon, informează The Times. Ziarul precizează că semnarea contractului va fi o uşurare pentru BAE, pentru că negocierile au stagnat un an din cauza anchetei iniţiate de Oficiul pentru Combaterea Fraudelor Majore.


COMERŢ CU TERITORII. Potrivit presei finlandeze, Boris Elţin a vrut să văndă regiunea Karelia pentru 15 miliarde de dolari şi Insulele Kurile pentru 25 de miliarde de dolari. Ziarul Helsingin Sanomat, care il citează pe şeful Consiliului rus pentru politică externă şi de securitate, Andrei Fiodorov, scrie că la inceputul anilor ’90 starea economiei Rusiei şi amploarea problemelor interne erau "catastrofice".

×
Subiecte în articol: externe