x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    14 Sep 2007   •   00:00
ZID. Arabia Saudită intenţionează să construiască un "zid de securitate" la graniţa cu Irakul pentru a impiedica accesul militanţilor irakieni pe teritoriul saudit şi a descuraja tranzitarea ţării de către extremiştii religioşi. Construcţia s-ar intinde pe o lungime de 900 de kilometri , va costa peste un miliard de dolari şi ar urma să inceapă in 2008. Linia de protecţie va consta in două rănduri de sărmă ghimpată dotate cu radare de ultimă generaţie şi dispozitive infraroşu. (I.C.)


KOSOVO. Serbia nu va declanşa un război in Kosovo in cazul in care albanezii din Kosovo şi-ar proclama independenţa unilateral, a declarat preşedintele sărb Boris Tadici. "Un război in Kosovo ar fi un scenariu dezastruos pentru toţi", a spus Tadici, avertizănd din nou in legătură cu "precedentul", care s-ar crea prin acordarea independenţei provinciei şi care, apreciază el, ar putea fi urmat şi de alte state in care există situaţii asemănătoare: Bosnia, Cipru, Georgia, Republica Moldova. (I.C.)


CAZUL MADDIE. Presa portugheză a publicat fragmente din jurnalul lui Kate McCann, mama micuţei Madeleine, dispărută in Portugalia in luna mai. Documentul este studiat de poliţie in cadrul anchetei declanşate in acest caz. Fragmentele publicate prezintă imaginea unei femei epuizate, suprasolicitate de cei trei copii extrem de agitaţi. Poliţia portugheză i-a interogat pe părinţii lui Maddie, bănuindu-i de uciderea fetiţei. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe