x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Sep 2007   •   00:00

MACEDONIA. Canada a recunoscut Fosta Republică Iugoslavă Macedonia (FYROM) sub denumirea Macedonia, relatează AFP. Grecia se opune folosirii acestui nume de către Fosta Republică Iugoslavă, pe motiv că Macedonia este şi denumirea unei provincii din nordul Greciei, de unde era originar Alexandru cel Mare. In cadrul NATO, UE şi ONU, ţara este desemnată prin acronimul FYROM. Rusia, China, SUA şi unele state din UE utilizează numele "Macedonia" in relaţiile bilaterale cu acest stat.

Â

LANSARE. O rachetă indiană va lansa săptămăna aceasta cel mai avansat satelit de spionaj al armatei israeliene, capabil să transmită imagini cu rezoluţie inaltă in orice condiţii meteorologice, relatează The Jerusalem Post, citat de Mediafax. Satelitul este dotat cu tehnologie care permite camerei să inregistreze imagini chiar şi in condiţii meteorologice nefavorabile.

Â

VIZE. Comisarul european pentru Relaţii Externe, Benita Ferrero-Waldner, a cerut Ucrainei să renunţe la obligativitatea vizelor pentru romăni şi bulgari. "Este clar că acordul de facilitare a regimului de vize pentru Ucraina nu va intra in vigoare, dacă vizele pentru cetăţenii Romăniei şi Bulgariei nu sunt anulate", a declarat Ferrero-Waldner. Ea a subliniat că UE este o organizaţie bazată pe solidaritate şi că Romănia trebuie să beneficieze de acelaşi tratament precum restul ţărilor membre.

×
Subiecte în articol: externe