x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    25 Sep 2007   •   00:00
FĂRĂ TRUPE. NATO şi UE s-au luat din nou la harţă pe tema componenţei militare a statelor membre. In timp ce NATO resimte, justificat, o lipsă acută de efective militare (statele membre contribuie cu trupe şi pentru misiunile ONU şi ale UE), misiunea din Afganistan, de exemplu, a devenit mult mai costisitoare şi mai de durată decăt s-a estimat iniţial. Problema s-a inrăutăţit in ultima vreme, pentru că şi NATO şi UE doresc menţinerea unor efective militare de reacţie rapidă (unităţi capabile să fie trimise oriunde in lume in numai cinci zile), scrie ziarul austriac Der Standard, citat de Rompres.


FOSTUL PAPĂ, EUTANASIAT? Ultimul suveran pontif care a trecut la cele sfinte la 2 aprilie 2005 ar fi fost eutanasiat, susţine un expert in terapie intensivă, citat de revista americană The Time. După ce făcut propriile investigaţii şi a analizat mai multe documente despre moartea lui Ioan Paul al II-lea, medicul italian Lina Pavanelli, şeful catedrei de terapie intensivă şi anesteziologie de la Universitatea din Ferrara, spune că suveranul nu a murit de moarte bună. Ioan Paul al II-lea a inceput să primească hrană artificială abia cu căteva zile inainte de a muri, iar acest lucru a dus la accelerarea morţii, a concluzionat medicul.


CE LUPTĂ CU BIROCRAŢIA. Cel puţin 20 de milioane de euro trebuie să scoată din buzunar Comisia Europeană pentru a comanda o serie de studii legate de lupta impotriva birocraţiei. Potrivit ziarului austriac Die Presse, citat de Rompres, aceste studii ar trebui să indice exact domeniile in care se pot reduce cheltuielile birocratice, in condiţiile in care CE şi-a propus să reducă, pănă in 2012, cu 25% costurile administrative inutile - procent care, in cifre absolute, inseamnă aproximativ 150 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: externe