x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    26 Sep 2007   •   00:00
PRESIUNI. SUA vor face presiuni asupra Romăniei şi Slovaciei pentru ca cele două state membre ale Uniunii Europene să accepte declararea independenţei provinciei Kosovo, relatează International Herald Tribune, recepţionat de Mediafax. "Statele Unite vor recunoaşte independenţa Kosovo, iar europenii, atăta vreme căt rămăn uniţi, vor adopta aceeaşi poziţie", a declarat, sub protecţia anonimatului, un diplomat european.


PROTESTE. Peste 15.000 de călugări, cărora li s-au alăturat in jur de 30.000 de civili, au participat la proteste pe străzile capitalei Myanmarului, Rangoon, iar junta militară a operat arestări masive in răndurile demonstranţilor. Majoritatea persoanelor arestate fac parte din Liga Naţională pentru Democraţie, partid de opoziţie, fondat de laureata Premiului Nobel pentru pace Aung San Suu Kyi, aflată in detenţie permanentă la domiciliu.


FRAUDE.
Numeroase fraude au loc in programul Loteria Vizelor, susţinut de Departamentul de Stat al SUA, relatează revista Government Executive, citată de Mediafax. Concluzia este susţinută de Biroul Guvernamental de Audit din Statele Unite, care a identificat breşe in sistem, prin care persoane din state care sprijină terorismul, precum Siria, Sudan, Coreea de Nord sau Iran, s-au inscris online in program. Identificarea acestora ca suspecţi de terorism sau a căsătoriilor de convenienţă este foarte dificilă.

×
Subiecte în articol: externe