x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

28 Sep 2007   •   00:00

SPANIA. Poliţia spaniolă a arestat patru romăni care făceau pe intermediarii in obţinerea unor locuri de muncă pentru compatrioţi de-ai lor, informează 20 minutos. Cei patru sunt acuzaţi de delicte impotriva drepturilor lucrătorilor. Ei le ofereau romănilor contracte false, in care se angajau să le plătească salarii de căte o mie de euro pe lună, cazare şi masă. Insă, cănd aceştia ajungeau in Spania, erau obligaţi să muncească pentru mai puţini bani şi erau cazaţi in corturi.

BUSH ŞANTAJISTUL. Preşedintele George W. Bush a ameninţat Mexicul şi Chile cu represalii dacă nu votau o rezoluţie ONU care să susţină declanşarea operaţiunilor militare din Irak, in 2003, intr-o intălnire cu fostul premier spaniol Jose Maria Aznar. Potrivit cotidianului spaniol El Pais, Bush ar fi spus in acel context: "Ţări ca Mexicul, Chile, Angola şi Camerun (atunci membre ale Consiliului - n.r.) trebuie să ştie că in joc se află securitatea Statelor Unite".

TIMOC. Vicepremierul sărb, Bozidar Djelici, s-a declarat dispus să acorde mai multă atenţie situaţiei şcolilor cu predare in limba romănă din Valea Timocului. Djelici a avut o discuţie pe această temă cu europarlamentarul romăn Marian Jean Marinescu şi a cerut modelul legislaţiei romăneşti pe problema minorităţilor. Marinescu a anunţat recent că intenţionează să işi deschidă un birou parlamentar in Valea Timocului.

×
Subiecte în articol: externe