x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    04 Oct 2007   •   00:00
TABaRa INUNDATÃ.... Peste 150 de sezonieri romăni, intre care 30 de minori, stau de la inceputul săptămănii in sala polivalentă din localitatea Villalba de los Barros, după ce ploile căzute in zonă au inundat tabăra de corturi in care locuiau, informează El Periodico (Extremadura). Unii dintre sezonieri au rămas in corturile inundate, după ce compatrioţi de-ai lor au incercat să le fure din lucruri. (Carmen Pleşa)


EFECTUL VELTRONI. "Romănii coboră in piaţă pentru a apăra demnitatea celor care muncesc onest şi respectă legea"; "Romănii, in piaţă - noi nu suntem criminali" sau "Veltroni suflă in foc in loc să-l stingă" - sunt titlurile din presa italiană de ieri, care comentează efectele pe care le-au avut declaraţiile antiromăni făcute de primarul Romei, Walter Veltroni. Pornind de la cazul unei italience care a impins o romăncă sub roţile metroului, după ce "a auzit voci ostile", publicaţia Centomovimenti face legătura cu "vocile ostile impotriva comunităţii de romăni, cu care presa a bombardat opinia publică" - o acuzaţie la adresa lui Veltroni, considerat responsabil moral de alarmismul colectiv declanşat de presă. (Miruna Căjvăneanu - Roma)


COPIL VÃ...NDUT. Garda Civilă spaniolă a reţinut săptămăna trecută un cuplu de romăni care se pare că-şi vănduseră fiica de 3 luni, informează El Periodico (Aragon). Au fost reţinuţi, de asemenea, alţi doi bărbaţi - presupusul tată adoptiv şi intermediarul care i-a făcut legătura cu familia de romăni. Părinţii au spus că de fapt au incredinţat fetiţa temporar, pentru că nu aveau cu ce să o intreţină. (Carmen Pleşa)

×
Subiecte în articol: externe