x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    05 Oct 2007   •   00:00
POLONEZILOR LE PLACE IN IRAK. Polonia nu se retrage din Irak, a declarat premierul Jaroslaw Kaczynski. "Dezertarea este intotdeauna cea mai proastă opţiune. Este o situaţie dificilă, dar cei care şi-au asumat un angajament şi se află acolo de ani de zile, iar apoi se retrag, fac cea mai mare greşeală posibilă", a spus şeful guvernului, făcănd referire la un recent atac in Irak asupra convoiului diplomatic al ambasadorului polonez la Bagdad.


KIM E BOLNAV. Preşedintele nord-corean Kim Jong-il a confirmat că este grav bolnav. Prezent la o reuniune importantă la Phenian - unde a semnat, alături de vecinul şi omologul său din Coreea de Sud, Roh Moo-Hyun, o declaraţie de pace, Kim Jong-il a dat in permanenţă semne de oboseală. Cu figura lividă şi mers legănat, ca de om bolnav, tiranul nord-corean a alimentat astfel zvonurile potrivit cărora suferă de diabet şi de probleme la ficat şi la inimă.


CAUTÃ... APÃ... IN SPAŢIU. Ruşii şi americanii au semnat un acord de colaborare pentru descoperirea apei pe Lună şi pe Marte. Ieri, in ziua in care s-au sărbătorit 50 de ani de la lansarea primului satelit artificial, Sputnik, Ambasada SUA la Moscova a găzduit un eveniment la care au luat parte mai mulţi cosmonauţi şi astronauţi şi unde s-a semnat documentul sus-amintit de către directorul NASA şi omologul său rus.

×
Subiecte în articol: externe