x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    08 Oct 2007   •   00:00
IN SECRET. Junta militară din Myanmar (fosta Burma) a ars in secret corpurile celor omorăţi in protestele din capitala Rangoon, in ultimele şapte zile, pentru a face imposibilă realizarea unui bilanţ cu victimele represiunilor săngeroase, relatează cotidianul britanic Sunday Times. Crematoriile secrete au funcţionat incontinuu in ultima săptămănă, conform mărturiilor celor care au văzut fumul ieşind din furnale.


COMEMORARE. La un an după uciderea jurnalistei ruse Anna Politkovskaia la Moscova, in liftul blocului in care locuia, suporterii săi au anunţat că vor face presiuni pe lăngă preşedintele Putin pentru ca ancheta deschisă in cazul crimei să fie continuată, relatează BBC. Moartea celei mai virulente critice a liderului de la Kremlin este incă inconjurată de mister, pănă in prezent nefiind furnizate date concrete despre ucigaşii jurnalistei, ci doar presupuneri.


TESTE. Urme ale corpului fetiţei britanice Madeleine McCann au fost descoperite pe plajă la căteva săptămăni după ce aceasta a fost dată dispărută in Portugalia, relatează cotidianul britanic The Guardian, citănd un expert in găsirea copiilor dispăruţi. Analiza a fost făcută de fostul supraintendent al poliţiei din Africa de Sud, Daniel Krugel, care susţine că trupul fetiţei a fost temporar inhumat in nisipul de pe plaja din staţiunea Praia da Luz, de unde a dispărut la 3 mai.

×
Subiecte în articol: externe