x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    09 Oct 2007   •   00:00

Nobel 2007 / Masacru ,intr-un orăşel din statul american Wiscounsin / Liderul Partidului Comunist ucrainean a recunoscut că formaţiunea sa s-ar putea alătura coaliţiei de guvernămănt

NOBEL 2007. Premiul Nobel pentru medicină şi psihologie le-a revenit americanilor Mario Capecchi şi Oliver Smithies şi britanicului Martin Evans, a anunţat Comitetul Nobel. Cei trei au fost recompensaţi pentru descoperirile lor in domeniul modificărilor genetice realizate asupra organismului şoarecilor prin intermediul celulelor suşă. Descoperirile "au permis punerea la punct a unei tehnologii de o importanţă deosebită", se mai arată in comunicat. (I.C.)

RETRAGEREA DE PRIMĂVARĂ. Trupele britanice din Irak vor fi reduse pănă la 2.500, in primăvara anului viitor, a anunţat premierul britanic Gordon Brown. Anunţul vine la puţin timp după ce Brown anunţase că trupele din Irak vor fi reduse de la 5.500 la 4.500 pănă de Crăciun. "Irakienii pot acum să işi asume singuri responsabilităţile de securitate", şi-a justificat Brown decizia.

IERUSALIM, DIVIZAT. Oficiali de rang inalt din guvernul de la Tel Aviv au anunţat ieri că susţin trecerea părţii arabe din Ierusalim sub controlul palestinian. Oferta vine după ce palestinienii au cerut retragerea Israelului din principalele zone ale oraşului sfănt. Divizarea oraşului Ierusalim reprezintă principala componentă a unei declaraţii comune israeliano-palestiniene ce va fi anunţată luna viitoare la conferinţa de pace organizată la Annapolis.




MASACRU.
Adjunctul şerifului dintr-un orăşel din statul american Wiscounsin a ucis şase tineri aflaţi la o petrecere. La scurt timp după comiterea crimelor, făptaşul, in vărstă de 20 de ani, a fost impuşcat de forţele de ordine. Potrivit primelor cercetări, tănărul a comis masacrul din gelozie, printre victime aflăndu-se şi iubita sa. (I.C.)


COMUNIŞTII,
IN GUVERN? Liderul Partidului Comunist ucrainean, Petro Simocenko, a recunoscut că formaţiunea sa s-ar putea alătura coaliţiei de guvernămănt formată in jurul blocurilor Iulia Timoşenko şi Ucraina Noastră, relatează Ukrainian News Agency, preluată de Mediafax. "Totul depinde de nivelul de libertate de care va dispune un ministru in cadrul unui asemenea Guvern", a declarat Simocenko. Potrivit liderului comunist, formaţiunea sa ar putea fi utilă societăţii ucrainene in cazul in care ar prelua posturile de premier sau preşedinte al Parlamentului. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe