x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    10 Oct 2007   •   00:00

PKK. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizaţie teroristă de către Turcia, işi finanţează activităţile prin intermediul mai multor asociaţii stabilite in diverse state europene, printre care şi Romănia, relatează presa turcă, citată de Mediafax. Asociaţiile respective furnizează PKK fonduri in valoare de 300 de milioane de dolari cu care organizaţia achiziţionează armament. Ambasadele statelor in cauză vor fi informate despre activităţile pe PKK şi li se va cere să adopte măsurile necesare. (I.C.)

NOBEL. Premiul Nobel pentru fizică pe 2007 le-a revenit francezului Albert Fert şi germanului Peter Grünberg, pentru descoperirile lor in domeniul magnetorezistenţei gigantice, a anunţat comitetul Nobel, citat de AFP. Cei doi cercetători şi-au desfăşurat activităţile separat, dar au ajuns la o descoperire care a revoluţionat tehnicile care permit citirea informaţiilor stocate pe hard disk. (I.C.)

LEX MOL. Parlamentul ungar a aprobat varianta finală a unui proiect de lege, cunoscut sub numele de "Lex MOL", prin care este prevenită preluarea companiilor din sectorul gazelor naturale şi al electricităţii, clasificate drept active de importanţă strategică, relatează Budapest Business Journal, citat de AFP. Companiile menţionate in lege sunt MOL, firmele regionale din domeniul gazelor naturale şi al electricităţii, uzina nucleară de la Paks şi alte şapte centrale energetice. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe