x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    17 Oct 2007   •   00:00

SPANIA. YouTube a retras un clip care-l arăta pe romănul Marian Miriţă dăndu-şi foc la Castellon, pe melodia "La barbacoa" (La grătar) de Georgie Dann. Potrivit Europa Press, Elena Roman, reprezentanta uneia dintre asociaţiile romănilor din Spania, a iniţiat la sfărşitul lunii trecute o campanie pentru ca YouTube să retragă clipul şi să şteargă comentariile rasiste făcute de unii dintre cei care au vizionat imaginile. (C.P.)

PREMIERUL TIMOŞENKO. Formaţiunile portocalii din Ucraina, partidul pro-prezidenţial Ucraina Noastră şi Blocul Timoşenko, au ajuns la o inţelegere in privinţa formării guvernului. Noul premier va fi Iulia Timoşenko, ea intorcăndu-se astfel in această funcţie, după ce a fost dată afară in septembrie 2005 chiar de preşedintele Viktor Iuşcenko. Coaliţia portocalie deţine 228 de locuri in Parlament, din totalul de 450.

CIOROIANU CERE EXPLICAŢII. Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, s-a intălnit ieri la sediul MAE cu ambasadoarea Republicii Moldova in Romănia, Lidia Guţu, căreia i-a transmis ingrijorarea profundă faţă de incidentul petrecut la sfărşitul săptămănii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei de la Leuşeni, cănd o delegaţie din Romănia nu a fost lăsată să intre pe teritoriul ţării vecine. Cioroianu a solicitat explicaţii şi a precizat că aşteaptă din partea autorităţilor competente de la Chişinău răspunsuri clarificatoare. (G.D.R.)

×
Subiecte în articol: externe