x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    18 Oct 2007   •   00:00
ANTARCTICA. După modelul revendicărilor Rusiei, Danemarcei, SUA şi Canadei asupra Polului Nord, Marea Britanie şi-a cerut şi ea dreptul asupra platoului continental al Antarcticii. Londra vrea să revendice peste 990.000 de kilometri pătraţi ai platoului, ceea ce ar stărni "ursul la miere", in cursă putănd fi atrase statele sud-americane, vecinele de drept ale Antarcticii. (A.A.)


BAE SYSTEMS. Cariera directorului executiv al companiei britanice de armament BAE Systems, colosul european care a văndut Romăniei cele două fregate "Regina Maria" şi "Regele Ferdinand", a ajuns la final de drum. Mike Turner a anunţat că se retrage din funcţie in august 2008, după 41 de ani de muncă in folosul BAE. Motivul renunţării la funcţie este necunoscut, scrie presa britanică, afirmănd că in iunie anul acesta Turner şi-a anunţat intenţia de a mai rămăne la BAE cel puţin incă cinci ani. Turner va fi răsplătit de BAE cu 231.618 de acţiuni şi cu 1,18 milioane de lire sterline. (A.A.)


TURCIA.
NATO a cerut ieri Turciei să fie reţinută in ceea ce priveşte o eventuală incursiune militară in nordul Irakului pentru a combate separatiştii rebeli. Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, i-a explicat preşedintelui turc că actuala perioadă prin care trece Irakul este una extrem de tensionată, o intervenţie din partea Turciei fiind mai mult decăt inoportună. (A.A.)

×
Subiecte în articol: externe