x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    20 Oct 2007   •   00:00

POLONIA ALEGE. Electoratul din Polonia se prezintă măine la urne in cadrul alegerilor legislative, pentru a stabili configuraţia celor două camere ale Parlamentului de la Varşovia. Principalele partide care se confruntă sunt formaţiunea conservatoare Lege şi Justiţie, condusă de fraţii Kaczynski, şi formaţiunea liberală Platforma Civică, in fruntea căreia se află Donald Tusk. Majoritatea analiştilor susţin că aceste alegeri vor fi de fapt un referendum pro sau contra gemenilor Lech şi Jaroslaw Kaczynski, preşedintele, respectiv premierul de la Varşovia. (G.D.R.)

300 DE MILIARDE. Imigranţii din intreaga lume au trimis in ţările de origine peste 300 de miliarde de dolari numai in anul 2006, se arată intr-un raport internaţional. Această sumă depăşeşte ajutoarele de dezvoltare şi investiţiile străine directe in ţările de origine ale imigranţilor. Potrivit raportului, toate transferurile de bani făcute in lumea intreagă de circa 150 de milioane de imigranţi au sprijinit financiar familii din 162 de state. (G.D.R.)

INCHISORILE CIA. Membrii Parlamentului de la Londra vor investiga unele suspiciuni referitoare la existenţa unei inchisori secrete a CIA, in care ar putea fi deţinuţi suspecţi de terorism, pe o insulă britanică din Oceanul Indian. Există suspiciuni că CIA ar deţine un astfel de centru de detenţie pe atolul Diego Garcia din Oceanul Indian. (G.D.R.)

×
Subiecte în articol: externe