x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    24 Oct 2007   •   00:00
CEI MAI DORIŢI CÃ...PŞUNARI. Lucrătorii romănii sunt cei mai căutaţi pentru a fi angajaţi in campania de cules căpşuni, care va incepe din ianuarie, a anunţat ieri El Pais. Astfel, din cei 40.000 de muncitori solicitaţi de către angajatori, 22.000 sunt romăni. Restul provin din Maroc, Bulgaria, Ucraina etc. José Manuel Romero, preşedintele principalei asociaţii unificatoare a agricultorilor care deţin plantaţii de căşpşuni in zona Huelva, a argumentat că "muncitorul romăn este bine cunoscut şi foarte apreciat in Huelva". (C.P.)


CONSULAT LA CASTELLON. Un consulat al Romăniei va fi deschis la Castellon, inainte de sfărşitul acestui an, pentru a putea face faţă numeroaselor cereri ale cetăţenilor romăni care locuiesc in Comunitatea Valenciană, a anunţat Florin Angelo Florian, consulul ţării noastre la Barcelona, citat de Europa Press. Potrivit estimărilor făcute de Florian, consulatul va putea primi zilnic 50-60 de persoane. (C.P.)


PROSTITUŢIE. Doi italieni - dintre care unul un fost carabinier - au fost condamnaţi la un an şi opt luni, respectiv doi ani de inchisoare pentru că au intreţinut relaţii sexuale cu minori romăni care erau obligaţi să se prostitueze la Milano, a anunţat "La Repubblica". Piazza Trento din oraş este cunoscută ca un loc in care pot fi "agăţaţi" minori romăni, cei mai mulţi de etnie romă. Mulţi dintre aceştia, spun jurnaliştii italieni, au fost cumpăraţi de la părinţii lor. (C.P.)

×
Subiecte în articol: externe