x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    26 Oct 2007   •   00:00

PENTRU ALIAŢI. Protejarea Romăniei şi a Bulgariei a fost unul dintre argumentele folosite de preşedintele SUA, George W. Bush, care a explicat, intr-un discurs susţinut la Universitatea de Apărare Naţională din Statele Unite, de ce este nevoie urgentă de un scut american antirachetă in Europa. "Oficialii iranieni au declarat că dezvoltă rachete cu rază de acţiune de 1.900 de kilometri, oferindu-le posibilitatea de a ataca mulţi dintre aliaţii noştri din cadrul NATO, inclusiv Grecia, Romănia, Bulgaria şi posibil Polonia, Ungaria şi Slovacia", a precizat Bush, citat de Novinite.

CHIŞINĂU. Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat intr-un interviu acordat unei publicaţii ruse că autorităţile de la Chişinău au elaborat un proiect de lege prin care vor fi recunoscute proprietăţile transnistrene, relatează BBC, preluat de Mediafax. Voronin susţine că iniţiativa va avea la bază intenţia proprietarului din stănga Nistrului de a-şi legaliza actele pe terenul din dreapta Nistrului. El a subliniat insă că proiectul de lege privind proprietatea poate fi aprobat doar o dată cu adoptarea statutului definitiv al Transnistriei. (Vitalie Călugăreanu)

NATO. Dezbaterea pe tema posibilei aderări a Finlandei la NATO este monitorizată indeaproape de Rusia, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. El a adăugat că, in termeni de securitate, nu există argumente serioase in favoarea unei noi extinderi a NATO. "Din căte inţelegem, conducerea finlandeză subliniază in mod constant că ţara ar trebui să continue politica de a nu se alia din punct de vedere militar".

×
Subiecte în articol: externe