x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    31 Oct 2007   •   00:00

Ministerul german de Interne studiază posibilitatea monitorizării suspecţilor de terorism, urmănd modelul adoptat de Romănia. Potrivit ministerului, citat de ziarul LATimes, ţara noastră se numără printre statele europene care permit serviciilor secrete să obţină permisiune legală pentru a implanta viruşi in calculatoarele persoanelor suspecte de terorism.

ROMĂNIA, UN EXEMPLU. Ministerul german de Interne studiază posibilitatea monitorizării suspecţilor de terorism, urmănd modelul adoptat de Romănia. Potrivit ministerului, citat de ziarul LATimes, ţara noastră se numără printre statele europene care permit serviciilor secrete să obţină permisiune legală pentru a implanta viruşi in calculatoarele persoanelor suspecte de terorism.

CONTROVERSE. Angajaţii companiei de securitate Blackwater, implicaţi intr-un scandal de proporţii in Irak, au primit ilegal imunitate din partea Departamentului american de Stat. Ziarul New York Times informează că cei care au oferit drept de imunitate nu aveau autoritatea s-o facă. Astfel că ofertele pot fi considerate o eroare gravă, care ar putea complica eforturile de inculpare a angajaţilor Blackwater.

ONU. O rezoluţie a Adunării Generale a ONU - prin care se cere ridicarea embargoului economic pe care SUA l-au impus Cubei acum 46 de ani - a fost adoptată aseară cu 184 de voturi pentru, patru impotrivă şi o abţinere. Este a 16-a oară, incepănd din 1992, cănd forul ONU, din care fac parte cele 192 de state membre, adoptă o astfel de rezoluţie. Votul survine la căteva zile după un discurs de-al preşedintelui SUA, care a criticat in termeni extrem de duri regimul comunist cubanez.

OBSEDAT DE SEX. Fostul preşedinte american Gerald Ford (1974-1977) era convins că Bill Clinton (1993-2001) era dependent de sex. O carte apărută azi pe rafturile librăriilor dezvăluie că in familia Ford nimeni nu-l crede pe Bill sănătos. "Este bolnav. Are o dependenţă. Are nevoie de tratament", spune Ford.

×
Subiecte în articol: externe