x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    07 Noi 2007   •   00:00
RAPORT EUROPEAN. "Ţărilor din Balcani şi Turciei nu li se oferă o perspectivă de a deveni membre ale UE o dată ce vor indeplini condiţiile stabilite. Avănd in vedere stadiul actual de pregătire a acestor ţări, aderarea lor ar trebui să aibă loc pe termen mediu sau lung", se arată intr-un proiect de raport al Comisiei Europene şi publicat ieri de Agenţia France Presse.


IRAN. Teheranul a anunţat că va incepe in scurt timp exploatarea celui mai mare zăcămănt petrolifer de pe teritoriul Iranului, informează agenţia de presă Irna. Potrivit ministrului iranian al Petrolului, Gholamhossein Nozari, zăcămăntul de la Azadegan, are o producţie de 25.000 de barili pe zi.


CURSURI ILEGALE PENTRU ROMÃ...NI.
Olandezii vor să-i trimită pe imigranţii romăni, bulgari şi polonezi la cursuri de integrare, cu plată, informează cotidianul Gazeta Wyborcza, preluat de Rompres. Cursurile similare cu cele pe care trebuie să le frecventeze nou-veniţii din Africa şi Asia nu sunt destinate şi imigranţilor proveniţi dintr-o ţară membră a Uniunii Europene, scrie ziarul. "Un turc modern din Istanbul trebuie să facă un curs de integrare, in timp ce o persoană dintr-un sat bulgar nu trebuie, chiar dacă diferenţele care-l despart de societatea olandeză sunt mult mai mari", explica recent deputatul liberal Halbe Zijlstra pentru cotidianul Volkskrant.

×
Subiecte în articol: externe