x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    09 Noi 2007   •   00:00
FaRa REABILITARE. Ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, şi membrii familiei sale nu vor fi reabilitaţi de autorităţile ruse. Curtea supremă de la Moscova a luat această decizie, confirmănd o hotărăre precedentă a Parchetului general, din 26 septembrie. Potrivit Justiţiei ruse, Nicolae al II-lea, soţia acestuia, Alexandra, şi cei cinci copii ai lor nu au fost victime ale represiunii politice, ci ale unui asasinat premeditat, de drept comun. In noiembrie 2006, un tribunal din Moscova considerase că refuzul Parchetului general de a reabilita familia ţarului Nicolae al II-lea este ilegal.


IRAN. SUA se tem că Israelul ar putea accelera pregătirile de atacare a instalaţiilor nucleare iraniene, după anunţul făcut recent de preşedintele Mahmud Ahmadinejad, potrivit căruia Iranul deţine 3.000 de centrifuge funcţionale. Potrivit cotidianului britanic The Times, care citează surse militare de la Washington, existenţa unui număr atăt de mare de centrifuge ar putea reprezenta "un punct de cotitură" in cadrul planurilor israeliene.


ARESTaRI. Poliţia pakistaneză a reţinut aproximativ 400 de simpatizanţi ai fostului premier Benazir Bhutto la căteva ore după ce acesta a făcut apel la organizarea de manifestaţii de masă impotriva deciziei de proclamare a stării de urgenţă. Atitudinea lui Bhutto reprezintă o schimbare la 180 de grade, intrucăt ea a negociat, pănă in prezent, o posibilă impărţire a puterii cu şeful statului.

×
Subiecte în articol: externe