x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    12 Noi 2007   •   00:00
ANCHETÃ... LA LONDRA. Poliţia londoneză va deschide o anchetă ca urmare a acuzaţiilor aduse detectivilor săi, că ar fi folosit cardurile de credit ale Scotland Yard pentru plata unor cheltuieli personale, relatează Rador. Doi ofiţeri au fost deja arestaţi, fiind bănuiţi de furt. Scandalul a izbucnit după prezentarea raportului unei comisii independente, extrem de critic la adresa Poliţiei Metropolitane.


PAKISTAN. Preşedintele pakistanez, Pervez Musharraf, a anunţat că Parlamentul ţării va fi dizolvat joi, iar alegerile legislative vor avea loc inainte de 9 ianuarie. Musharraf a promis din nou că este pregătit să renunţe la funcţia de comandant al armatei.


DEMERSURI LA TBILISI. Un oficial de rang inalt din cadrul Departamentului de Stat al SUA se află in Georgia, pentru a incerca să il convingă pe preşedintele Mihail Saakaşvili să suspende starea de urgenţă, transmite AFP. Matthew Bryza, secretar de stat adjunct insărcinat cu afaceri europene şi euroasiatice, va avea o intălnire cu şeful statului georgian. Pănă in prezent, Mihail Saakaşvili, un aliat al Washingtonului, a ignorat apelurile Occidentului. "Starea de urgenţă va fi ridicată intr-un viitor apropiat, in zilele următoare. Nu la recomandarea cuiva, ci atunci cănd vom considera necesar şi cănd toate riscurile vor fi reduse", a declarat el.

×
Subiecte în articol: externe