x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    15 Noi 2007   •   00:00
SPANIA. Brigada Stupefiante a Poliţiei din Cantabria a descoperit 750 de grame de "cocaină fără miros" in casa unui membru al unei organizaţii de traficanţi de droguri, formată in majoritate de romăni, informează Diario de Leon. Acest tip de cocaină n-a mai fost intălnit pănă acum in Spania. Pentru că nu are miros, drogul nu poate fi detectat de căinii poliţiei. Patru persoane - trei romăni şi o spaniolă - au fost reţinute sub acuzaţia de trafic de droguri. (C.P.)


GEORGIA. Starea de urgenţă din Georgia va fi suspendată măine. Starea de urgenţă impune cenzurarea presei şi suspendarea drepturilor la intrunire, grevă şi manifestaţie. Comunitatea internaţională ii ceruse in mod repetat preşedintelui Mihail Saakaşvili să renunţe la această măsură extremă. SUA au trimis chiar un emisar la Tbilisi, pentru discuţii cu oficialii georgieni.


ELVEŢIA. Autorităţile locale din Geneva vor evacua, incepănd de măine, cerşetorii din oraş, majoritatea ţigani din Romănia care şi-au ridicat in zonă mai multe tabere ilegale, informează Tribune de Geneve. Cerşetorii care vor fi descoperiţi că incalcă legea vor fi expulzaţi din Elveţia incepănd cu 1 decembrie, dacă in termen de zece zile nu pot găsi o soluţie pentru a intra in legalitate. De la 1 ianuarie, autorităţile elveţiene se pregătesc să-i expulzeze şi pe străinii care nu pot demonstra, după ce au stat 90 de zile in Elveţia, că au o sursă de venit. (C.P.)


PIAŢA MUNCII. Incepănd din 2008, orice romăn va putea să lucreze in Ungaria fără un permis de muncă, informează Mediafax. Anunţul liberalizării pieţei muncii din Ungaria a fost făcut la sfărşitul şedinţei comune romăno-ungare de Guvern care a avut loc ieri la Sibiu. Numărul permiselor de muncă emise de autorităţile ungare pentru cetăţenii romăni a scăzut de la 28.000 de eliberări in 2006 la circa 20.000 de documente. (C.P.)

×
Subiecte în articol: externe