x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Anca Aldea    |    12 Ian 2008   •   00:00

12 ianuarie 2008

 

DIALOG INTERESANT. Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a declarat ieri la Bucureşti, că Alianţa Nord-Atlan­tică are “un dialog interesant” cu Re­publica Moldova. “În ceea ce priveşte NATO, poziţia mea este aceea că nu ar trebui să uităm Moldova, ca partener, în pofida complexităţii situaţiei”, în contextul problemei transnistrene. Scheffer s-a pronunţat pentru menţine­rea Republicii Moldova, ca parte­ner, în atenţia NATO. (S.S.)

 

AMENINŢAT CU MOARTEA. Fostul premier ita­lian Silvio Berlusconi şi fratele său, Paolo, au primit, pe adresa publicaţiei “Il Giornale”, un plic cu două gloanţe însoţite de amenin­ţări cu moartea. “Cu prima ocazie vom face ce i-au făcut în Pakistan lui Bhutto”. (S.S.)

 

TURCIA ATACå. Mai multe unităţi militare ale Turciei au deschis ieri-dimineaţă focul asupra unor ţinte situate în nordul Irakului. Artileria a bombardat două regiuni din provincia Dahuk, controlate de kurzi.   


EŞEC. Delegaţia Chişinăului în Comisia Unificată de Control nu a reuşit să ajungă la un acord cu partea transnistreană în vederea eliminării celor 20 de posturi militarizate fixe din zona de securitate, a declarat reprezentantul Republicii Moldova, Ion Leahu, citat de BASA-press. Discuţii pe această temă se desfăşoară de mai mult timp.


TERORISM. Franţa se află în "stare de alertă permanentă" din cauza riscului terorist, a declarat ministrul de Externe Bernard Kouchner. Săptămâna trecută, un site islamist cu mesaje ale Al-Qaida a publicat un apel la comiterea de atentate la Paris, care să îl vizeze şi pe primarul capitalei Franţei, şi pe preşedintele Nicolas Sarkozy.


FBI, RESTANŢIER. Pentru că s-a dovedit un rău-platnic al facturilor de telefonie, Biroul Federal de Investigaţii s-a trezit cu firul tăiat. Astfel că mai multe interceptări legale ale unor convorbiri, efectuate în cadrul operaţiunilor antiteroriste, au fost suspendate în SUA de operatorii de telefonie, deoarece FBI nu a plătit facturile.

×
Subiecte în articol: externe