x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Irina Cristea    |    14 Ian 2008   •   00:00

14 ianuarie 2008

 

INTERPOL CORUPT. Şeful Interpolului, Jakie Selebi, a demisionat ieri din funcţie, în urma unui scandal de corupţie şi a suspendării sale din postul de co­misar al poliţiei naţionale sud-afri­cane, informează BBC online. Selebi e bănuit că ar fi primit mită 170.000 de dolari de la un infractor condamnat. El a respins acuzaţiile, însă procurorii sud-africani au declarat că îl vor ancheta, sub acuzaţia de corupţie.


PAKISTAN. Preşedintele pakistanez Pervez Musharraf vrea să pună capăt polemicilor privind asasinarea, în decembrie, a fostului premier Benazir Bhutto, propunând exhumarea ei. Musharraf s-a declarat convins că, astfel, se va stabili cu certitudine dacă Bhutto a fost sau nu împuşcată. Rudele lui Bhutto cer, în schimb, ca regimul lui Musharraf să accepte deschiderea unei anchete a ONU.


MUZEU. Pe Insula Şerpilor ar putea fi construit un muzeu, transmite Hotnews, citând presa ucraineană. Ar fi vorba despre un Muzeu al Naturii, pentru care Guvernul de la Kiev a prevăzut fonduri în bugetul pentru anul în curs. De asemenea, Ucraina intenţionează să finalizeze lucrările de amenajare a zonei porturare de pe insulă şi să aducă pe stâncă o instalaţie pentru arderea deşeurilor.


GEORGIA. Peste 20.000 de georgieni au protestat la Tbilisi faţă de realegerea lui Mihail Saakaşvili în funcţia de şef al statului, relatează AFP. Opoziţia, care a iniţiat manifestaţia, a estimat că participarea este de 80.000 de persoane. Victoria lui Saakaşvili la prezidenţialele de la 5 ianuarie, cu 53,47% din voturi, a fost deja confirmată oficial, dar opozanţii săi consideră că scrutinul a fost marcat de fraude importante, în ciuda avizului favorabil al observatorilor occidentali.

×
Subiecte în articol: externe