x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Sînziana Stancu    |    19 Ian 2008   •   00:00

19 ianuarie 2008



FIRUL ROŞU. Americanii vor instala trei linii telefonice într-un parc din Manhattan, pentru a vorbi direct cu cetăţenii iranieni, potrivit iniţiativei unei organizaţii americane favorabile negocierilor dintre Washington şi Teheran. Telefoanele sunt vechi şi roşii, amintind de "firul roşu" folosit de americani şi sovietici, în timpul războiului rece. Acestea vor fi disponibile sâmbătă între orele 11:00 şi 13:00. Sute de iranieni şi-au manifestat interesul de a vorbi cu americanii.


NUCLEARÅ. Fostul dictator spaniol Francisco Franco (1939-1975) intenţiona să doteze Spania cu arma nucleară, se arată într-un document declasificat al CIA, datând din 1974. CIA a apreciat că Franco intenţiona să obţină arma nucleară pentru a consolida poziţia internaţională a Spaniei, care se temea de eventuale atacuri ale Algeriei şi Marocului.


ANTIISLAMIZARE. 
Partidele de extremă-dreapta din mai multe state europene au înfiinţat la Anvers (Belgia) o nouă organizaţie de luptă împotriva "islamizării" Europei, denumită "Oraşele împotriva islamizării", relatează AFP. Anvers, al doilea oraş ca mărime din Belgia, este un port cosmopolit, cu o importantă comunitate imigrantă, originară din ţări musulmane. Organizaţia a fost prezentată de liderul formaţiunii belgiene "Interesul flamand" (Vlaams Belang),  Filip Dewinter.

×
Subiecte în articol: externe