x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    24 Ian 2008   •   00:00

24 ianuarie 2008: Un jurnalist afgan în vârstă de 23 de ani a fost condamnat la moarte din cauza unor acuzaţii de blasfemie.

AFGANISTAN. Un jurnalist afgan în vârstă de 23 de ani a fost condamnat la moarte din cauza unor acuzaţii de blasfemie. Procesul s-a desfăşurat cu uşile închise la un tribunal din nordul ţării, fără ca jurnalistul să fie reprezentat legal. Tânărul a fost arestat în octombrie, pentru că ar fi distri­buit colegilor de la Universitate un articol “insultător la adresa islamului şi în care se interpretează în mod eronat versetele Coranului”, potrivit unui document oficial.

 

 

PRODI, VOTAT. Premierul italian Romano Prodi a câştigat ieri seara votul de încredere al deputaţilor, a anunţat preşedinte­le Camerei Inferioare a Parlamentului de la Roma, Fausti Berti­not­ti, citat de AFP. Prodi a fost sus­ţinut de 326 de deputaţi, în timp ce 275 au votat împotriva lui. Astăzi urmează votul Senatului, însă presiunile privind demisia sa înaintea acestui vot cresc, deoarece în Ca­mera Superioară Prodi nu mai dispune de majoritate.

 

 

SOCOTEALĂ. Partidul ex­tre­mist Democraţia pentru o Bul­ga­rie Puternică a cerut Guvernului de la Sofia să prezinte copiile acordurilor semnate de curând cu Rusia. Liderul formaţiunii de dreap­ta, Ivan Kostov, este al doi­lea politician bulgar care îi cere astfel de detalii premierului Ser­ghei Stanişev. În urmă cu mai multe zile, primarul Sofiei, Boiko Borrisov, liderul partidului GERB, a vrut să afle care sunt obligaţiile Bulgariei în domeniul energetic în contractele semnate cu Rusia.

 

FOŞTI SECURIŞTI. Parlamentul Macedoniei a adoptat o le­ge prin care funcţionarii care au fost colaboratori ai serviciilor se­cre­te din fosta Iugoslavie sunt obli­gaţi să demisioneze. În baza legii, toate persoanele care ocupă o func­ţie publică vor trebui să prezinte în scris declaraţii privind angajamen­tele lor din trecut. Legea, adoptată de o majoritate de 73 de deputaţi din totalul de 120, prevede, de ase­menea, reabilitarea cetăţenilor ma­cedoneni, victime ale persecuţiilor.

×
Subiecte în articol: externe