x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    26 Ian 2008   •   00:00

26 ianuarie 2008: Membrii Comisiei Europene discută intens despre o necesară revizuire a standardelor comunitare pentru siguranţa jucăriilor

JUCĂRII MAI SIGURE. Membrii Comisiei Europene discută intens despre o necesară revizuire a standardelor comunitare pentru siguranţa jucăriilor, informează Rompres. CE a prezentat ieri o propunere care reglementează interzicerea pătrunderii în blocul comunitar a jucăriilor cu conţinut ridicat de vopsea de plumb sau alte substanţe cancerigene şi care să vizeze blocarea includerii jucăriilor-cadou în ambalajele produselor alimentare de tipul cerealelor sau dulciurilor.

 

CE, NEMULŢUMITĂ. Comisia Europeană (CE) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la implicarea ambasadorului UE al Dialogului Intercultural pentru 2008, Marija Serifovici, în chestiunile politice interne ale Serbiei. Recent, Serifovici, artistă sârbă, şi-a manifestat deschis sprijinul pentru candidatul radical Tomislav Nikolici în alegerile prezidenţiale din Serbia, informează Rompres.

 

SADDAM, UN PĂCĂ­LICI. Saddam nu credea că Sta­tele Unite vor ataca Irakul, aşa că, până în 2003, a păstrat iluzia că deţinea arme de distrugere în masă, pentru a preveni un eventual atac din partea Iranului. Dezvăluirea a fost făcută de agentul FBI George Piro, care l-a interogat pe fostul lider irakian.

×
Subiecte în articol: externe