x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    05 Feb 2008   •   00:00

5 februarie 2008



ATAC LA PKK. Aviaţia turcă a lansat ieri un bombardament asupra unor obiective ale gherilelor kurde din trei sate situate în nordul Irakului. Potrivit autorităţilor irakiene, citate de AFP, armata turcă efectuează periodic raiduri asupra poziţiilor militanţilor PKK în regiunea muntoasă de la graniţa dintre Irak şi Turcia.


CÉCILIA SE MÅRITÅ. Cécilia María Sara Isabel Ciganer-Albéniz, fosta Primă Doamnă a Franţei, se va căsători cu iubitul său, omul de afaceri franco-american Richard Attias. Ceremonia va avea loc în martie, la New York. Surse apropiate fostei soţii a preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, au declarat pentru ediţia online a publicaţiei Le Figaro că Cécilia s-a reîntors la bărbatul pentru care l-a părăsit pe Nicolas în 2005.


FLOTA PIERDUTÅ. Relicvele a trei submarine germane, denumite "flota pierdută a lui Hitler‘‘, au fost descoperite pe fundul Mării Negre, în largul coastelor Turciei, după mai mult de 60 de ani de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, informează presa britanică. Submarinele străbătuseră circa 3.200 de kilometri din Germania pentru a ataca flota rusă, însă au eşuat spre sfârşitul războiului. Navele străbătuseră Europa ocupată de nazişti din portul german Kiel, de la Marea Baltică, şi până la Constanţa. În august 1944, după ce România a întors armele şi a declarat război Germaniei, submarinele au fost părăsite în Marea Neagră.

×
Subiecte în articol: externe