x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    07 Feb 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: Jonathan Ernst/

7 februarie 2008: Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, s-a dus la Londra pentru a discuta cu premierul britanic, Gordon Brown, şi cu ministrul de Externe, David Miliband, despre situaţia din Afganistan

NATURĂ DEZ­LĂN­ŢU­I­TĂ. Cel puţin 30 de oameni şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci de persoane au fost rănite de cele mai vi­o­lente tornade şi furtuni care au lovit marţi statele Arkansas, Mississippi, Tennessee şi Kentucky din sudul Statelor Unite. Dez­lăn­ţu­i­rea naturii a făcut pagube ma­teriale impresionante, însă valoa­rea lor nu a fost încă dată publicităţii.

 

AFGANISTAN. Secretarul de stat american, Condoleezza Rice (foto), s-a dus la Londra pentru a discuta cu premierul britanic, Gordon Brown, şi cu ministrul de Externe, David Miliband, despre situaţia din Afganistan, care ar putea scăpa de sub control din cauza tensiunilor din cadrul NATO privind refuzul unor membri de a trimite trupe combatante, informează BBC în limba română.

 

 

OBSESIA CECILIA. Un SMS trimis de preşedintele fran­cez Nicolas Sarkozy fostei sale so­ţii, Cécilia, cu opt zile înainte ca el să se căsătorească, în secret, la ély­sée, cu Carla Bruni, face furori în presa franceză. “Dacă te întorci, anulez totul!”, i-a scris Sarko Cé­ci­liei, neprimind însă nici un răs­puns din partea ei. Dezvăluirea a fost făcută de Nouvel Observateur, care speculează existenţa unei ade­­vărate “obsesii Cécilia”, de care ar suferi şeful statului. Ca argumente, publicaţia aduce în primul rând inelul de logodnă pe care Sar­ko i l-a oferit Carlei, ce era identic cu cel al Céciliei, precum şi faptul că a plimbat-o pe Carla la Petra, în Iordania, unde fosta lui soţie îl cu­nos­cuse pe specialistul în publicitate, americanul Richard Attias, cu care avusese o legătură amo­roa­să înainte ca Sarko să candideze la preşedinţie şi cu care se va că­să­tori luna viitoare. Ar mai fi de amin­tit şi martorul de la căsătoria de la élysée, Mathilde Agostinelli – director de comunicare la Prada – şi o prietenă intimă a Céciliei.

 

 

CE, SUPĂRATĂ PE SERBIA. Comisia Europeană a confirmat ieri că nu va semna, în cursul zilei de astăzi, acordul de coope­rare între Uniunea Europeană şi Serbia. CE a denunţat “obstruc­ţi­o­narea” semnării acordului de către premierul sârb, Voislav Koştuniţa (foto). UE a propus la 28 ianuarie, cu câteva zile înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale sârbe, ca acest acord, menit să reafirme vocaţia Serbiei de a adera la UE, să fie semnat la 7 februarie, la Bruxelles. După realegerea preşedintelui proeuropean Boris Tadici şi aprobarea de către UE, luni, a unei misiuni menite să coordoneze independenţa Kosovo, Koştuniţa a calificat acest acord drept “capcană”.

×
Subiecte în articol: externe