x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Anca Aldea    |    20 Feb 2008   •   00:00

PE URMELE LUI KARADZICI. Poliţia bosniacă a anunţat ieri că a perchiziţionat domiciliile a două foste gărzi de corp ale fostului lider sârb bosniac Radovan

PE URMELE LUI KARADZICI. Poliţia bosniacă a anunţat ieri că a perchiziţionat domiciliile a două foste gărzi de corp ale fostului lider sârb bosniac Radovan Karadzici, căutat de justiţia internaţională din 1995 pentru genocid. Cei doi sunt suspectaţi că aparţin reţelei care l-a ajutat pe Karadzici să scape de justiţie, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului sârb bosniac de Interne.

REUTERS. Comisia Europeană a aprobat “în unele condiţii‘‘ achiziţionarea de către grupul canadian Thomson a grupului media Reuters (format din agenţia de presă şi din mai multe servicii de informaţii financiare). În urma tranzacţiei va fi creat cel mai mare grup media din lume, informează Reuters, citat de AFP.

DUCELE, “UN NAZIST‘‘. Mohamed al-Fayed, tatăl lui Dodi al-Fayed, a declarat ieri că ducele de Edinburgh (foto) este “un nazist‘‘ şi “un rasist‘‘, pentru că a ordonat serviciilor secrete externe ale Marii Britanii, MI6, să o ucidă pe prinţesa Diana, care era însărcinată cu un copil musulman, informează pagina electronică a ziarului Daily Telegraph.

 

JARUZELSKI, FOARTE BOLNAV. Fostul dictator comunist polonez Wojciech Jaruzelski se află în spital de mai bine de o săptămână, din cauza unor complicaţii la plămâni. În vârstă de 84 de ani, generalul Jaruzelski se afla ieri într-o stare îngrijorătoare. Potrivit unor apropiaţi citaţi de AFP, el a fost spitalizat ieri la Spitalul Militar din Varşovia. Fost şef de stat şi lider al Partidului Comunist polonez, generalul a fost acuzat oficial în aprilie 2007 de crime comuniste. El este pasibil de zece ani de închisoare pentru că a instaurat legea marţială în 1981.

 

 

ROMÂNI ATACAŢI ÎN ITALIA. Două autocare cu români au fost atacate în Italia, la o benzinărie din Messina, informa aseară Antena 3. Potrivit acesteia, unul dintre şoferi a fost bătut, iar pasagerii, ameninţaţi cu armele şi jefuiţi. Postul de televiziune a mai precizat că printre atacatori se aflau şi doi români.

 

 

DE VORBå CU MEDVEDEV. Favoritul lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din martie din Federaţia Rusă se declară un om modest. Într-un interviu acordat publicaţiei Itogi, citată de Reuters, Dmitri Medvedev (foto), prim-vicepremier rus, spune că este un om simplu, că a măturat străzi şi a lucrat în construcţii pentru a se întreţine în timpul facultăţii. A crescut într-un apartament minuscul de la periferia Sankt-Petersburgului.

Îi place să asculte Deep Purple, iar în tinereţe visa să-şi poată cumpăra discuri şi o pereche de blugi Levi’s sau Wrangler, care pe vremea aceea se vindeau doar pe sub mână.

×
Subiecte în articol: externe