x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Feb 2008   •   00:00

29 decembrie 2008



EUROMÅRŢIŞOARE. Românii din grupul PPE-DE au împărţit mărţişoare tradiţionale româneşti, care simbolizează venirea primăverii, tuturor membrelor şi funcţionarelor Parlamentului European, informează Mediafax. Mărţişoarele oferite doamnelor din PE reprezintă picturi miniaturale pe suport din ceramică şi au fost însoţite de legenda, scrisă în limba engleză, care traduce semnificaţia acestui obicei românesc.


LECH, OPERAT. Fostul preşedinte polonez Lech Walesa, în vârstă de 64 de ani, a fost operat ieri la inimă într-o clinică din Houston (Texas). Operaţia a constat în montarea unui resort pentru deschiderea unei artere care fusese obturată. Fostul lider polonez are nevoie de montarea unui stimulator cardiac, medicii americani încercând să evite, cât va fi cu putinţă, un transplant cardiac.


ZICE CÅ NU. Lionel Jospin, fost prim-ministru francez, dezminte acuzaţiile pe care i le-a adus şeful statului, Nicolas Sarkozy, potrivit cărora el şi-ar fi stabilit propriul salariu în 1997, când a ajuns la Matignon, la suma de 20.000 de euro. Jospin a declarat aceleiaşi publicaţii, Parisien/Aujourd’hui en France, prin intermediul căreia Sarko l-a acuzat că salariul său a fost fixat prin decret prezidenţial, ca şi al celorlalţi miniştri, precizând că nu echivala cu 20.000 de euro, ci doar cu 9.000 de euro (59.000 de franci net).

×
Subiecte în articol: externe