x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Anca Aldea    |    03 Mar 2008   •   00:00

3 martie 2008



BUSH DESPRE NATO. Preşedintele Statelor Unite, George W. Bush, a avut o întrevedere, la ferma sa din Texas, cu premierul danez, Anders Fogh Rasmussen. Principalele subiecte abordate de cei doi s-au referit la situaţiile actuale din Irak şi din Afganistan. Bush şi Rasmussen au căzut de acord în legătură cu necesitatea de mărire a efectivelor trupelor NATO din Afganistan, informează Rador.


SERBIA UNITÅ. Serbia nu va adera la Uniunea Europeană fără Kosovo, a anunţat premierul sârb Vojislav Kostuniţa, citat de agenţia Tanjug, preluată de Rompres. "Nu ar trebui să avem opinii divergente cu privire la aderarea la UE, este mai bine şi necesar să fim uniţi şi să spunem UE să ia în calcul ca viitor membru numai o Serbie din care face parte şi provincia Kosovo", a declarat Kostuniţa.


EREVAN.
Autorităţile din Armenia au decretat starea de urgenţă în capitală (foto), după ce sâmbătă cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa într-o serie de confruntări între poliţie şi simpatizanţii Opoziţiei. Potrivit responsabililor de la Erevan, ciocnirile violente au fost rezultatul unor nemulţumiri ale Opoziţiei la adresa alegerilor prezidenţiale din 19 februarie, câştigate de candidatul susţinut de putere, actualul premier Serj Sarkisian.


LA SPÅNZURÅTOARE! Ali cel Chimic, unul dintre cei mai feroce lideri ai Partidului Ba’ath, fost ministru al Apărării, fost şef al Securităţii şi unul dintre artizanii măcelului din anii ’80 îndreptat asupra kurzilor, urmează să fie spânzurat, informează ziarul britanic The Guardian. Chemical Ali (foto), văr al lui Saddam, va muri în cel mult o lună, au anunţat surse din cadrul tribunalului irakian unde s-a desfăşurat procesul lui Ali cel Chimic.


CRITICI DE LA BRUXELLES. Uniunea Europeană a condamnat ieri folosirea "disproporţionată a forţei" de către trupele israeliene în Fâşia Gaza, după ce aproximativ 60 de palestinieni au fost ucişi în ceea ce agenţiile de presă internaţionale consideră a fi una dintre cele mai violente operaţiuni terestre şi aeriene desfăşurate de la declanşarea Intifadei în 2000, transmite Associated Press, citată de Rompres. UE a cerut Israelului să pună capăt activităţilor care pun în pericol viaţa civililor şi a făcut apel la palestinieni să oprească imediat atacurile cu rachetă asupra teritoriului israelian.

×
Subiecte în articol: externe