x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

07 Mar 2008   •   00:00

EXPLOZIE ÎN TIMES SQUARE. Poliţia din New York a izolat o zonă din Times Square, după producerea unei explozii de mică amploare într-un centru de recrutări militare. Incidentul nu  s-a soldat cu victime, ci numai cu pagube materiale. Deocamdată nu se cunoaşte cauza exploziei. Times Square, situat în Manhattan, este “inima turistică” a New Yorkului, precum şi cartierul teatrelor şi al cinematografelor.

 

 

REVOCARE. UE afirmă că Ucraina a încălcat prevederile acordurilor internaţionale cu privire la impactul transfrontalier de mediu, în ceea ce priveşte problema canalului Bâstroe, a declarat ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi. El a explicat că România şi-a prezentat punctul de vedere cu privire la proiectul Ucrainei la Bruxelles, potrivit căruia ţara noastră cere Ucrainei revocarea deciziei unilaterale de a continua construirea canalului Bâstroe.

 

 

CRIZĂ UMANITARĂ. Fâşia Gaza trece printr-o criză umanitară fără precedent. În afară de nivelul sărăciei, care este cel mai crescut din 1967, locuitorii au energia electrică întreruptă cel puţin câte 12 ore pe zi, iar sistemul de canalizare e pe punctul de a ceda existând riscul ca 40 de milioane de litri de deşeuri să fie deversate zilnic în Marea Mediterană. Situaţia s-a înrăutăţit de când Israelul a impus noi restricţii în privinţa liberei circulaţii a bunurilor şi a persoanelor.

 

×
Subiecte în articol: externe