x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Sînziana Stancu    |    08 Mar 2008   •   00:00

8 martie 2008



ABHAZII, CA ŞI KOSOVARII. După numai două zile de la cererea de recunoaştere a independenţei formulată de Oseţia de Sud şi adresată comunităţii internaţionale, o altă regiune din Georgia – Abhazia – a cerut ieri să i se recunoască independenţa, informează AFP. Parlamentul abhaz a trimis o scrisoare în acest sens Uniunii Europene, ONU şi OSCE.


GOOGLE, INTERZIS. Pentagonul a interzis angajaţilor Google Earth să filmeze în detaliu interiorul bazelor militare americane, după ce a descoperit hărţi detaliate ale unei baze din Texas, postate pe web. Imaginile includ fotografii clare ale zonelor militare, inclusiv ale punctelor de control al accesului în bază, a facilităţilor şi a unor puncte secrete. Angajaţii Google au pătruns în bază cu permisiunea de a întocmi nişte hărţi, însă au abuzat şi au făcut fotografii cu obiective speciale, punând în pericol securitatea bazei, a explicat unul dintre comandanţi.


MESAJ UE. Cineva trebuie să spună României, Bulgariei şi altor state membre sărace ale UE că nu vor exista niciodată suficienţi bani pentru ca acestea să urmeze exemplul Spaniei, scrie, în ediţia online, ziarul The Times. În 1986 – data aderării Spaniei şi Portugaliei – UE avea mai multe fonduri alocate statelor membre mai sărace, pentru că atunci "clubul" era format numai din membri bogaţi.


CARLA NU VOTEAZĂ. Prima Doamnă a Franţei nu va vota la alegerile municipale. Carla Sarkozy (foto) nu a fost trecută pe listele electorale, pentru că nu a obţinut încă cetăţenia franceză. Ea are încă cetăţenie italiană şi figurează pe liste electorale din ţara ei.


SAPARD
. Comisia Europeană a suspendat plăţile către Bulgaria din cadrul programului SAPARD pentru procesarea şi comercializarea produselor agricole şi din peşte, potrivit scrisorii trimise Sofiei, informează agenţia BTA, citată de Rompres. Astfel că Bulgaria va pierde cel puţin 100-150 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: externe