x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

10 Mar 2008   •   00:00

10 martie 2008



FURIE. Candidatul dreptei la alegerile legislative din Italia, fostul premier Silvio Berlusconi, a rupt mai multe file din programul electoral al adversarului său, Walter Veltroni, în timpul unui miting electoral din Milano. "Programul stângii nu e decât hârtie bună de aruncat", şi-a explicat Berlusconi gestul, îndemnându-i pe alegători "să nu-şi piardă timpul" cu examinarea unor astfel de hârtii.


SARKOZY la test. În cădere liberă de popularitate, preşedintele francez s-a confruntat ieri cu un nou test, cel al alegerilor municipale. Opoziţia de stânga a încercat să profite de impopularitatea prezidenţială pentru a cuceri oraşe importante. Printre candidaţi s-a aflat şi fiul de 21 de ani al preşedintelui Nicolas Sarkozy, având mari şanse de a călca pe urmele tatălui său la primăria oraşului unde acesta a fost edil-şef pe vremuri.


PARLAMENTARE. 35 de milioane de spanioli au votat ieri pentru un nou parlament. Scrutinul a fost marcat de şocul atentatului de vineri din Ţara Bascilor, în timpul căruia a fost ucis un militant local socialist. Partidul socialist, aflat la putere, are un uşor avans asupra opoziţiei de centru-dreapta. Aceasta şi-a atras criticile imigranţilor, inclusiv a românilor, din cauza unei iniţiative ce prevede obligarea străinilor din Spania de a învăţa limba spaniolă şi de a se supune legilor acestei ţări, în cadrul unui "contract de integrare".

×
Subiecte în articol: externe