x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    11 Mar 2008   •   00:00

11 martie 2008: Compania BAE Systems va primi bani între 5 şi 10 milioane de lire sterline din Fondul de prevenire a conflictelor pentru lu­cră­rile de reparare a apa­ra­telor de zbor Tornado în Irak, scrie The Guar­dian

BAE SYSTEMS, LA MENTENANŢĂ. Compania BAE Systems va primi bani între 5 şi 10 milioane de lire sterline din Fondul de prevenire a conflictelor pentru lu­cră­rile de reparare a apa­ra­telor de zbor Tornado în Irak, scrie The Guar­dian. Su­ma pe care ur­mează să o pri­­meas­că BAE e destinată între­ţi­ne­rii şi re­pa­rării a şase avioane din Irak.

 

SÂRBII, LA ANTICIPATE. Guvernul sârb a propus ieri or­ganizarea de alegeri legislative anticipate în data de 11 mai, ca ur­mare a deciziei premierului în exer­ciţiu, Vojislav Koştunica, de a nu mai conduce un guvern împreu­nă cu partenerii săi pro europeni, care “nu vorbesc aceeaşi limbă ca şi el” în privinţa independenţei pro­vinciei sârbe Kosovo. Ieri, coa­liţia guvernamentală a premie­ru­lui a fost dizolvată oficial, iar Bruxelles-ul s-a grăbit să declare că speră ca viitoarele alegeri să fie câştigate de proeuropeni.

 

TURCIA, FOC PE BULGARIA. Turcia nu a semnat cu Bul­garia un acord de cooperare într-un proiect cu finanţare euro­pea­nă, din cauză că autorităţile bul­gare din Burgas au recunoscut ge­nocidul otoman împotriva etnicilor armeni, scrie Novinite. Fonduri PHARE de 32 de milioane de euro, pentru un proiect de coope­ra­re transfrontalieră, au fost blocate.

×
Subiecte în articol: externe