x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    13 Mar 2008   •   00:00

PANICĂ ÎN CONGRES. În Congresul american s-a iscat panică ieri, după ce un avion de mici dimensiuni a intrat în spa­ţiul aerian interzis de deasupra Capitoliului, informează Sky News.

 

PANICĂ ÎN CONGRES. În Congresul american s-a iscat panică ieri, după ce un avion de mici dimensiuni a intrat în spa­ţiul aerian interzis de deasupra Capitoliului, informează Sky News. Imediat ce s-a dat alarma, zeci de funcţionari au ieşit din clădire. Serviciile de securitate nu reuşiseră să identifice avionul suspect, care a făcut cale-ntoarsă imediat după ce a intrat în zona aeriană interzisă.

 

DEZVĂLUIRE. Un emisar american a recunoscut că a avut un rol critic în cazul morţii lui Aldo Moro, fost premier italian ucis de terorişti în 1978, relatează Daily Telegraph, preluat de Mediafax. Steve Pieczenik, specialist în conflicte internaţionale în cadrul Departamentului american de Stat, scrie în cartea “Noi l-am omorât pe Aldo Moro” că fostul premier “a fost sacrificat” pentru “stabilitatea” Italiei.

 

CĂSĂTORIE REGALĂ. Prinţul Albert de Monaco se va căsători în septembrie cu aleasa inimii, Charlene Wittstock. Originară din Africa de Sud, Wittstock (30 de ani) a fost campioană olimpică la nataţie. Presa l-a descris pe Albert (50 de ani) ca pe un playboy care preferă paradele de modă.

 

IMN. Parlamentul din Kosovo a anunţat în presă lansarea unui concurs pentru crearea unui imn al Republicii Kosovo, în ziua proclamării unilaterale a independenţei provinciei, emblema şi drapelul fiind decise tot în urma unui concurs. Câştigătorul va primi 10.000 de euro.

 

CIA PRIN EUROPA. Un avion de tip Boeing 737 fără însemne specifice, despre care se crede că ar fi folosit de CIA pentru extrădări extraordinare, a fost observat recent în centrul şi estul Europei, potrivit cotidianului ungar Nepszabadsag, citat de MTI şi preluat de Mediafax. Rapoartele citate de ziar sugerează că avionul este folosit pentru a transporta suspecţi de terorism din sudul Asiei şi din Orientul Mijlociu către SUA.

 

MOSCOVA RENUNŢĂ. “Rusia este unul dintre participanţii la Tratatul Arctic şi la convenţia internaţională care reglementează în mod clar activităţile din Arctica. Există practic două lucruri, ştiinţa şi transporturile”, a declarat prim-vicepremierul rus, Serghei Ivanov, referindu-se la temerea Uniunii Europene că Rusia şi-ar putea revendica parte din Polul Nord. “Rusia nu are nici o intenţie de a iniţia revendicări teritoriale”, a adăugat oficialul rus.

 

BAN KI-MOON ÎN ROMåNIA. Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, va asista la 3 aprilie, la Bucureşti, la o reuniune internaţională pentru Afganistan, în marja summitului NATO, a anunţat ieri serviciul său de presă, într-un comunicat citat de AFP. La conferinţă vor participa preşedintele afgan, Hamid Karzai, înalţi responsabili din ţările NATO care participă cu trupe în Afganistan, precum şi reprezentanţii unor organizaţii internaţionale, precum Uniunea Europeană şi Banca Mondială.

×
Subiecte în articol: externe