x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    20 Mar 2008   •   00:00

20 martie 2008: Marta Fekszi Horvath, se­cretar de stat în Ministerul de Externe ungar, a anunţat ieri că Budapesta recu­noaş­te independenţa Kosovo

 

UNGARIA RECUNOAŞTE KOSOVO. Marta Fekszi Horvath, se­cretar de stat în Ministerul de Externe ungar, a anunţat ieri că Budapesta recu­noaş­te independenţa Kosovo, iar guvernul a cerut să fie pre­gă­tită documentaţia necesară pentru stabilirea contactelor di­plomatice. Croa­ţia a fă­cut acelaşi lu­cru, iar azi urmează Bulgaria.

 

BUSH SUSŢINE GEOR­GIA. Preşedintele SUA, George Bush, a afirmat că va susţine adera­rea Georgiei la NATO în ca­d­rul summit-ului de la Bucu­reşti. “Cred că NATO va avea de câştigat dacă Georgia ar deveni mem­bră, cred că Georgia va avea de câştigat dacă face parte din NATO. Acesta va fi mesajul meu la Bucureşti”. 

 

ADIO IMUNITA­TE! Comisia Europeană va pune capăt nepedepsirii conducătorilor auto europeni care circulă în străinătate cu exces de viteză, trec pe roşu, conduc sub influenţa al­coolului sau fără centură de siguranţă, scrie AFP. Noua lege va facilita ur­mă­ri­­rea trans­frontalieră a infrac­to­­rilor rutieri.

 

ÎN ZBOR CU NATO. Două bombardiere strategice ruse au fost însoţite de mai multe avioane de vâ­nă­toa­re ale NATO, într-o mi­siu­ne de patrulare de 16 ore deasupra Atlanticului. In­ter­ceptările bombardierelor ruseşti de că­tre NATO au devenit o practică obişnuită, după ce Rusia a decis în lu­na august să-şi reia misiuni­le de patrulare peste Pacific, Atlantic şi Arctic.

×
Subiecte în articol: externe