x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    21 Mar 2008   •   00:00

21 martie 2008:FEMEIE LA CHIŞINĂU. Zinaida Grecianîi ar putea fi ur­mă­torul prim-ministru al Republicii Moldova.

GEORGIA, CONDIŢIO­NA­TĂ. Parlamentul rus se va pronunţa astăzi asupra unui pro­iect de rezoluţie care cere Kremli­nului să ia în considerare re­cu­noaş­terea republicilor separatiste georgiene, Abhazia şi Oseţia de Sud, dacă Georgia aderă la NATO, in­for­mea­ză Reuters. Rusia se opune ferm unei aderări a Georgiei la NATO şi unii analişti şi diplomaţi spun că Moscova se foloseşte de ame­nin­ţa­rea cu recunoaşterea pentru a de­termina Alianţa să nu accepte candidatura Georgiei la Summit-ul de la Bucureşti.

 

FEMEIE LA CHIŞINĂU. Zinaida Grecianîi ar putea fi ur­mă­torul prim-ministru al Republicii Moldova. Surse din cadrul Serviciului de presă al Pre­şe­din­ţiei au comunicat că şeful statului, Vla­di­mir Voronin, a înaintat astăzi candidatura noului prim-ministru re­pre­zen­tanţilor grupurilor parlamentare. Candidatura noului prim-ministru va fi examinată mâine de Parlament. (V.C.)

 

BIN LADEN NE AME­NIN­ŢĂ. Europa va plăti scump pentru publicarea caricaturilor profetului Mahomed în presa daneză, a avertizat Osama bin Laden într-o nouă înregistrare audio postată pe in­ter­net de grupul media al reţelei Al-Qaida, Al-Sahab. “Dacă nu există limite pentru libertatea voas­tră de exprimare, atunci pre­gătiţi-vă să înfruntaţi libertatea noastră de acţiune”, a declarat ameninţător Bin Laden. Mesajul coincide cu cea de-a 5-a aniversare a declanşării războiului din Irak.

×
Subiecte în articol: externe