x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    22 Mar 2008   •   00:00

MOSCOVA. Duma de Stat a Rusiei intenţionează să solicite Guvernului de la Moscova suplimentarea contingentelor ruseşti de menţinere a păcii din Abhazia, Osetia de Sud

MOSCOVA. Duma de Stat a Rusiei intenţionează să solicite Guvernului de la Moscova suplimentarea contingentelor ruseşti de menţinere a păcii din Abhazia, Osetia de Sud şi Transnistria, informează Radio România Actualităţi. Propunerea a fost inclusă şi în proiectul de declaraţie cu privire la politica Rusiei faţă de republicile separatiste din spaţiul postsovietic.

 

CHIŞINĂU. Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat ieri în faţa deputaţilor decretul cu privire la desemnarea Zinaidei Greceanîi pentru funcţia de şef al Guvernului. Premierul Republicii Moldova este numit de preşedintele ţării, dar învestit în funcţie de Parlament, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. Legislativul de la Chişinău urmează să ia o decizie în acest sens în următoarele două săptămâni, timp în care Greceanîi trebuie să-şi formeze echipa şi programul de activitate al Guvernului.

 

VIZITĂ ÎN EUROPA. Senatorul John McCain, candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, s-a întâlnit ieri la Londra cu Tony Blair. Blair şi McCain au discutat despre Orientul Mijlociu şi despre încălzirea globală. Fostul premier britanic reprezintă în prezent Cvartetul pentru Orientul Mijlociu şi conduce un grup de experţi internaţionali care se ocupă de schimbările climatice globale. McCain se află într-un miniturneu în Europa. Ieri, el era aşteptat la Paris, unde urma să-i întâlnească pe premierul francez, Francois Fillon, şi pe preşedintele Nicolas Sarkozy.

 

ALITALIA. Liderul dreptei italiene, Silvio Berlusconi, a declarat ieri că va refuza oferta de cumpărare a companiei Alitalia de grupul Air France-KLM, dacă devine prim-ministru după alegerile legislative din aprilie. "Nu e vorba despre un NU împotriva Franţei, ci împotriva condiţiilor propuse", a declarat Berlusconi, citat de Ansa. Alitalia a acceptat la 16 martie să fie preluată de grupul franco-olandez Air France-KLM pentru o sumă mai mică decât indicau estimările.

 

ASASINAT. Un jurnalist al postului public de televiziune rus Pervîi Kanal, autorul unor reportaje despre Caucaz, a fost găsit mort în apartamentul său din Moscova. Ilias Şurpaiev (33 de ani) a fost strangulat cu o curea.

×
Subiecte în articol: externe