x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Sînziana Stancu    |    26 Mar 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: Emilio Naranjo/

26 martie 2008: Simeon de Saxa Coburg-Gotha, fostul rege al Bulgariei, care a fost prim-ministru al ţării în perioada 2001-2005, se află printre posibilii candidaţi pentru preşedinţia Uniunii Europene

PREŞEDINŢIE: Regele bulgar, candidat la UE

Simeon de Saxa Coburg-Gotha, fostul rege al Bulgariei, care a fost prim-ministru al ţării în perioada 2001-2005, se află printre posibilii candidaţi pentru preşedinţia Uniunii Europene, scrie presa bulgară. “Candidatura lui va fi cu siguranţă demnă de luat în seamă‘‘, a declarat Milen Velchev. Fost ministru al Finanţelor, Milen Velchev a comentat că “nominalizarea fostului rege este logică şi binemeritată‘‘ şi că Simeon va fi nevoit să renunţe la activităţile politice din Bulgaria în favoarea UE, estimând că aceasta “va constitui o pierdere doar pentru Bulgaria‘‘.

 

LONDRA: Şatră lângă ministru

Câteva familii de romi şi-au ridicat o mare tabără la nici 200 de metri distanţă de casa de vacanţă a ministrului Culturii britanic, Tesa Jowell, scrie The Telegraph. Profitând de absenţa autorităţilor în zonă, cu ocazia Paştelui Catolic, peste 60 de ţigani şi-au instalat tabăra, au tras clandestin cabluri de electricitate şi conducte de apă, au ridicat garduri în jurul taberei lor şi au parcat în tabără auto­mobile, camionete şi o caravană. Ţiganii au păcălit un fermier să le vândă terenul, însă, potrivit autorităţilor locale, care îi acuză pe romi că nu au respectat legile de urbanism, pe terenul cu pricina, învecinat cu proprietatea lui Jowell, este declarat zonă agricolă, pe acesta neputându-se ridica nici o construcţie.

 

ACUZAŢII: Koştuniţa spune că NATO e de vină

Bombardamentele NATO din Serbia de acum nouă ani au vizat crearea Kosovo ca un stat al Alianţei, a declarat premierul sârb demisionar Voislav Koştu­niţa. El consideră că po­litica forţei folosită împotriva  Serbiei este oarbă, iar Kosovo e în continuare parte a Serbiei. Între timp, în noul stat kosovar continuă protestele.

×
Subiecte în articol: externe