x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

29 Mar 2008   •   00:00

29 martie 2007



MAI AVUŢI CA PREMIERUL. Mai mulţi consilieri locali din Marea Britanie au salariul mai mare decât al premierului Gordon Brown şi al miniştrilor, arată un studiu făcut de Alianţa Plătitorilor de Taxe. Astfel, 14 consilieri locali au salarii anuale mai mari decât cel de 188.849 de lire sterline al lui Brown, iar 132 de consilieri, mai mari decât cel de ministru, care este 137.579 de lire sterline pe an. Cel mai bine câştigă şeful consiliului local din Kent, adică 230.000 de lire sterline pe an.


SARKO, SCHIMBAT. Preşedintele Nicolas Sarkozy pare să se fi schimbat în bine în ultimul timp, pentru 49% dintre francezi, potrivit sondajului de opinie realizat de institutul "Opinion Way" pentru Le Figaro. Cei care şi-au exprimat percepţia favorabilă au remarcat o manieră îmbunătăţită a şefului statului de a-şi exersa funcţia prezidenţială. Sarko a înregistrat dramatice scăderi de popularitate după scăderea puterii de cumpărare a francezilor şi după căsătoria lui secretă cu Carla Bruni.


RECUNOAŞTERE. Norvegia a devenit ieri a 30-a ţară care a recunoscut oficial independenţa Kosovo, scrie AFP. Minsiterul de Externe norvegian a trimis Priştinei şi o solicitare scrisă, de a respecta "drepturile minorităţilor, patrimoniul cultural şi religios, în special Biserica Ortodoxă sârbă, dar şi principiile statului de drept".

×
Subiecte în articol: externe